KOSMETIC LIFE este un produs nou pe piata de cosmetica din Romania. Este un site, un blog, un proiect la care s-a lucrat cu mult drag si pasiune. Am pus suflet, am ales produse de calitate, am inchegat o echipa mica si inimoasa ce-si doreste sa imbine utilul cu placutul, astfel incat rezultatele sa fie unele de exceptie.

Noi va prezentam produse dar vrem sa va oferim si informatii, cele mai multe extrem de utile in activitatea voastra de zi cu zi. In domeniul cosmetic – iar aici ma refer la oamenii care lucreaza, nu doar beneficiaza de el – exista extrem de multe necunoscute. 

Pentru persoanele care decid sa inceapa un job sau sa-si deschida o afacere avand acest profil totul este o nebuloasa. De la cursurile pe care trebuie sa le urmeze, la documentele pe care trebuie sa le intocmeasca, pana la produsele pe care le vor folosi si, mai ales, in ce fel, mai toate sunt niste necunoscute.

Iar apoi, un alt aspect pe care trebuie sa-l spunem si cu care se confrunta toate cabinetele de cosmetica din Romania: lipsa de informatie. Cum trebuie sa procedeze orice persoana care are de gand sa-si deschida un cabinet? Ce pasi trebuie sa urmeze? Fie ca este vorba de o societate comerciala, fie ca este vorba de un PFA (persoana fizica autorizata), toate trebuie sa respecte niste reguli. Legile sunt stufoase, mai nimeni nu sta sa le consulte, din pacate. Fie din ignoranta, fie din lipsa de timp. Daca cineva adreseaza intrebari autoritatilor pe aceste teme i se raspunde in doi peri, i se ofera informatii incomplete, iar ulterior, cand vin controalele, se gasesc tot felul de „probleme”.

Iar cum in Romania autoritatile de control inca lucreaza pe sistemul „sa-i amendam cu orice pret” si nu „sa-i invatam sa se puna la punct, sa dam avertisment si apoi sa amendam”, asa cum ar fi normal, cosmeticienele se dau de ceasul mortii ca s-au trezit cu amenzi astronomice pentru ca nu aveau cine stie ce chestiune bine pusa la punct.

Legea trebuie respectata, asta fara urma de indoiala! Doar ca oamenii trebuie invatatati cum sa abordeze si sa puna in aplicare legile, sa fie educati in acest sens, si nu sa fie sanctionati din prima, fara a li se pune in vedere mai intai sa remedieze, iar daca nu fac acest lucru, sa se vina cu penalitati.

Iar apoi trebuie sa fim atenti si la modul de abordare al organelor de control. Acestea inca folosesc o atitudine de sfidare, de subordonare, de „Mesia” printre oamenii de rand. Ceea ce nu este deloc firesc. Merg pe intimidare si pe „scormonire” a unor motive cu scopul evident de a aplica amenzi sau, in cel mai rau caz, de a fi imbunati cu o „atentie”.

Ei bine, vom milita pentru un climat sanatos si normal intre cei care lucreaza in acest domeniu si cei care trebuie sa-i controleze. Fireste ca trebuie respectate normele de igiena, de curatenie, de conduita fata de client s.a.m.d., normele legale, pentru ca oricare dintre cei/cele care frecventeaza un cabinet de cosmetica sa fie in siguranta si sa nu aiba de suferit dupa ce ii trec pragul, dar nu trebuie sa se ajunga la exagerari de nicio parte al acestui proces.

Asadar, si cu ajutorul tau, vrem sa contribuim la un climat sanatos de afaceri si sa aducem normalitatea in viata noastra, a tuturor; sa nu mai acceptam asa usor impostura de orice fel ar fi ea si sa o taxam atunci cand trebuie si asa cum se cuvine, constienti fiind ca doar astfel ne facem bine ca societate.

admin

Author admin

More posts by admin

Leave a Reply